توجه داشته باشید که باتری کوتاه و معمولی هم می توان بر روی آن نصب کرد و هیچ مشکلی از نظر ابعاد باتری به وجود نمی آید.
سایپا تیبا EX – Saipa Tiba اولین بار در 23 آذر ماه 1387 با نام مینیاتور رو نمایی شد. آغاز طراحی این خودرو به سال 1375 باز میگردد. این پروژه در سال 1383 متوقف شد و مجددا در سال 1387 بازنگری ها و تغییراتی خصوصا در قسمت عقبی خودرو اعمال شد. تیبا قطعات مشترک بسیاری با پراید، ال 90 و ریو دارد.این خودرو توسعه یافته ی پلتفرم S81 سایپا است. تیبا از یک پیشرانه ی 1.5 لیتری استفاده می کند که بعضا آنرا مشترک با پیشرانه ی کیا ریو می دانند که البته اینطور نیست. این پیشرانه در کنار یک گیربکس 5 سرعته قرار می گیرد و نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. کیفیت پایین داشبرد و قطعات داخلی، صدای بسیار زیاد موتور در داخل کابین و پایداری ضعیف از مشکلات سایپا تیبا هستند.
سایپا تیبا SX – Saipa Tiba اولین بار در 23 آذر ماه 1387 با نام مینیاتور رو نمایی شد. آغاز طراحی این خودرو به سال 1375 باز میگردد. این پروژه در سال 1383 متوقف شد و مجددا در سال 1387 بازنگری ها و تغییراتی خصوصا در قسمت عقبی خودرو اعمال شد. تیبا قطعات مشترک بسیاری با پراید، ال 90 و ریو دارد.این خودرو توسعه یافته ی پلتفرم S81 سایپا است. تیبا از یک پیشرانه ی 1.5 لیتری استفاده می کند که بعضا آنرا مشترک با پیشرانه ی کیا ریو می دانند که البته اینطور نیست. این پیشرانه در کنار یک گیربکس 5 سرعته قرار می گیرد و نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. کیفیت پایین داشبرد و قطعات داخلی، صدای بسیار زیاد موتور در داخل کابین و پایداری ضعیف از مشکلات سایپا تیبا هستند.
تیبا SL
سایپا تیبا SL – Saipa Tiba اولین بار در 23 آذر ماه 1387 با نام مینیاتور رو نمایی شد. آغاز طراحی این خودرو به سال 1375 باز میگردد. این پروژه در سال 1383 متوقف شد و مجددا در سال 1387 بازنگری ها و تغییراتی خصوصا در قسمت عقبی خودرو اعمال شد. تیبا قطعات مشترک بسیاری با پراید، ال 90 و ریو دارد.این خودرو توسعه یافته ی پلتفرم S81 سایپا است. تیبا از یک پیشرانه ی 1.5 لیتری استفاده می کند که بعضا آنرا مشترک با پیشرانه ی کیا ریو می دانند که البته اینطور نیست. این پیشرانه در کنار یک گیربکس 5 سرعته قرار می گیرد و نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. کیفیت پایین داشبرد و قطعات داخلی، صدای بسیار زیاد موتور در داخل کابین و پایداری ضعیف از مشکلات سایپا تیبا هستند.
تیبا SX گاز سوز
سایپا تیبا دوگانه سوز– Saipa Tiba اولین بار در 23 آذر ماه 1387 با نام مینیاتور رو نمایی شد. آغاز طراحی این خودرو به سال 1375 باز میگردد. این پروژه در سال 1383 متوقف شد و مجددا در سال 1387 بازنگری ها و تغییراتی خصوصا در قسمت عقبی خودرو اعمال شد. تیبا قطعات مشترک بسیاری با پراید، ال 90 و ریو دارد.این خودرو توسعه یافته ی پلتفرم S81 سایپا است. تیبا از یک پیشرانه ی 1.5 لیتری استفاده می کند که بعضا آنرا مشترک با پیشرانه ی کیا ریو می دانند که البته اینطور نیست. این پیشرانه در کنار یک گیربکس 5 سرعته قرار می گیرد و نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. کیفیت پایین داشبرد و قطعات داخلی، صدای بسیار زیاد موتور در داخل کابین و پایداری ضعیف از مشکلات سایپا تیبا هستند.
پس از عرضه ی تیبا سدان در سال 1387، سایپا تیبا 2 (تیبا هاچبک) – Saipa Tiba 2 در سال 1393 به عنوان نسخه ی هاچبک تیبا سدان به بازار عرضه شد. تیبا 2 تفاوت ساختاری و فنی خاصی با نسخه ی سدان تیبا ندارد و از قوای محرکه مشترک با تیبا بهره می برد. از آنجایی که سایپا با شعار " رویای جوانی " اقدام به عرضه ی تیبا 2 کرده است، جا داشت تا در طراحی این خودرو برای نمونه هاچبک، حداقل در نمای جلو، تجدید نظر کند و به روز رسانی انجام دهد؛ چرا که طراحی جلو پنجره، چراغ ها و سپر تیبا هاچبک حتی نسبت به خودرو های 2 دهه قبل ساده و بی روح به نظر می رسد. دقت پایین مونتاژ، کیفیت کم ادوات داخلی و صدای بیش از حد موتور در داخل کابین از مشکلات تیبا 2 هستند.
همچنین تیبا 2 پلاس در اوایل سال 1399 به سبد فروش سایپا اضافه شد که از نظر ظاهری و فنی تفاوت چندانی با تیبا هاچبک معمولی ندارد و این تغییرات در نسخه پلاس به اضافه شدن میله باربند، شیشه دودی عقب، سپرهای دورنگ، رینگ های جدید، جلوپنجره با قاب استیل، آینه های جانبی مشابه کوییک، روکش صندلی چرمی، کفپوش سه بعدی و حذف زه بقل خلاصه شده است.
سنسور دنده عقب و سامانه مالتی مدیا با نمایشگر و دوربین نیز به تیبا ۲ پلاس افزوده شده است.
مشخصات فنی تیبا هاچبک
![موتور تیبا 2 - car.ir (1).webp]()
تیبا هاچبک از محور محرک دیفرانسیل جلو با حجم موتور 1/5 لیتر (500 سی سی) با حداکثر قدرت ۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۲۸ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه بهره میبرد.
شتاب 0 تا 100 این هاچبک کوچک 13 ثانیه است و حداکثر سرعتی که میتواند به آن دست یابد 170 کیلومتر در ساعت است.
این خودرو از گیربکس دستی 5 سرعته بهره میبرد و مصرف سوخت آن در حالت ترکیبی 6/5 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
ترمزهای تیبا دو از سیستم دیسکی در چرخ های جلو و کاسه ای در چرخ های عقب استفاده میکند.
ابعاد تیبا 2
![ابعاد تیبا 2 - car.ir.webp]()
طول این خودرو 3928 میلیمتر و عرض آن 1642 میلیمتر و ارتفاع آن از سطح زمین 1484 میلیمتر میباشد.
فاصله بین محور عقب و جلوی ان 2410 میلیمتر و وزن آن 1040 کیلوگرم است. حجم مخزن سوخت آن 41 لیتر و قطر رینگ آن 13 اینچ است. حجم صندوق عقب تیبا هاچبک 223 لیتر و تعداد سرنشینان آن 5 نفر است.
طراحی بدنه تیبا 2
طراحی اتاق تیبا هاچبک اگرچه در مقایسه با خودروهای مدرن چنگی به دل نمیزند اما نسبت به خودروهای قدیمی تر بازار مانند پراید یا پژو 405 ظاهر قابل قبول تری از خود بجای میگذارد.
اکثر سطوح داشبورد و رودری های این خودرو از پلاستیک خشک پوشیده شده و از کیفیت خوبی برخوردار نیست. قربیلک فرمان نیز با فرم سه شاخه بسیار ساده و ابتدایی به نظر میرسد. صندلی های تیبا 2 نسبت به صندلی های پراید بسیار راحتتر است اما با این حال در مسافرت های طولانی بسیار آزاردهنده و ناراحت است.
فضای عقب این خودرو بسیار جادارتر از پراید 111 است اما برای افراد قدبلند میتواند آزاردهنده باشد.
صندوق عقب تیبا هاچبک معادل 240 لیتر گنجایش دارد که در مقایسه با تیبا سدان فضای کمتری برای گذاشتن بار در اختیارتان قرار میدهد.
تیبا 2 پلاس
شرکت سایپا در تابستان 98 در یکی از لیست های فروش خودرو خودروی تیبا2 پلاس را قرار داد. تیبا2 پلاس از لحاظ فنی هیچ تفاوتی با تیبا2 معمولی ندارد و تنها چند آپشن به آن اضافه شده است.رینگ آلومینیومی، روکش چرمی صندلی، کفپوش قالبی، سیستم مولتی مدیا لمسی، دیفیوزر عقب، روف ریل و برچسب "کراس" روی گلگیر جلو (!) از تفاوت های تیبا 2 پلاس و تیبا2 معمولی می باشد.
نقد تیبا 2
طبق اعلام مدیران شرکت سایپا، طراحی تیبا بهوسیله یک گروه طراحی ایتالیایی به نام آنجلینی دیزاین (IET) انجام شده است، اما برخلاف آنچه که از نتیجه کار یک گروه حرفهای ایتالیایی انتظار میرود، نمای ظاهری تیبا ناهماهنگ و قدیمی به نظر میرسد. در تمامی بخشهای طراحی این خودرو از خطوط منحنی و سادهای استفاده شده که در نمای ناموزون تیبا 2 نقش پررنگی ایفا نموده است. تنها نقطه قوت طراحی تیبا 2 بخش پشتی آن است که نسبت به سایر بخشهای این خودرو زیباتر به نظر میرسد. طراحی داخلی تیبا 2 نیز شاید در مقایسه با خودرو پایه (پراید) زیباتر به نظر برسد، اما در کل میتوان گفت فضای کابین تیبا2، ترکیب ناشیانهای از دو خودرو پراید و ریو دانست که از زیبایی و هماهنگی چندانی برخوردار نیست. در بخش فنی، تیبا 2 به یک پیشرانه 1503 سیسی 4 سیلندر مجهز شده است که توان تولید 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتنمتر گشتاور را دارد. این پیشرانه درواقع همان پیشرانه قدیمی پراید است که توسط شرکت FEV آلمان مورد بازبینی قرار گرفته و توانمندتر شده است. شاید پیشرانه تیبا برروی کاغذ کمی قویتر از پراید به نظر برسد، اما پس از رانندگی با این خودرو متوجه خواهید شد که نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت. طبق اعلام شرکت سازنده، این هاچبک از کوچک مصرف سوخت بسیار خوبی برخوردار است به طوری که مصرف سوخت ترکیبی آن در هر صد کیلومتر تنها 6.6 لیتر اعلام شده است. متأسفانه برخلاف شرکت ایران خودرو، شرکت سایپا شتاب صفر تا صد اغلب محصولات خود را اعلام نمیکند، اما طبق بررسیهای انجامشده توسط تیم Z4CAR، شتاب صفر تا صد این خودرو برابر با 13.5 ثانیه است که در مقایسه با سایر خودروهای موجود در این رده قیمتی عدد مناسبی به نظر میرسد.
طول عمر باتری ماشین، به نسبت نوع نگهداری و عملکرد متفاوت است؛ اما در حالت عادی طول عمر آن حدوداً بین 2 تا 3 سال است.
باتریهای اتمی به دلیل طول عمر بالاتر، عدم نوسان برق، ایجاد آلودگی کمتر و نیاز نداشتن به نگهداری، قطعا گزینه مناسب تری نسبت به نوع اسیدی آن است.
نکته: هر نشانه ای از خرابی باتری، به معنی خراب بودن خود باتری نیست؛ بنابراین قبل از اقدام به تعویض باتری، حتماً از متخصص برق امداد باتری برای تست باتری کمک بگیرید.