برلیانس H330 نمونهی ارتقاءیافتهی برلیانس FSV است. این خودرو در سال ۲۰۱۳ توسط برلیانس رونمایی شد و به فروش خوبی دست یافت که شامل ۲۵ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۳ و ۵۳ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۴ است. H330 تنها با یک نوع پیشرانه و در کلاس سدان و هاچبک تولید میشود و خریداران حق انتخاب بین جعبهدندهی دستی یا خودکار دارند.
تنها پیشرانهی در دسترس برای خودروهای H330 نسخهی ۱.۵ لیتری است که حداکثر توان تولیدی این پیشرانه ۱۰۳ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور تولیدی ۱۳۸ نیوتنمتر در ۳۸۰۰ دور در دقیقه است. حجم دقیق این پیشرانه ۱۴۹۸ سیسی است که از نوع ۴ سیلندر با آرایش خطی است و در مجموع ۱۶ سوپاپ وظیفهی تخلیهی دود و ورود ترکیب هوا و سوخت را بر عهده دارند. حداکثر سرعتی که برلیانس H330 با این پیشرانه و جعبهدندهی خودکار ۴ سرعته قابلیت دستیابی دارد، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. وزن خالص این خودرو ۱۲۵۰ کیلوگرم است که نسبت به ابعاد خودرو کمی زیاد به نظر میرسد و میتواند عملکرد خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.
ظرفیت باتری: ۶۰ آمپر ساعت
ولتاژ باتری: ۱۲ ولت
مدل باتری: سیلد اتمی
چینش قطبها: پایه کوتاه قطب چپ
برند باتری |
قیمت (تومان ) |
باتری 60 آمپر کاسپین |
792000 |
باتری 60 آمپر شارک |
1006000 |
باتری 60 آمپر صبا باتری |
792000 |
باتری 60 آمپر اوربیتال سیلور |
1106000 |
باتری 60 آمپر سوزوکی |
1154000 |
در میان خودروهای اتوماتیک و اقتصادی چینی، h330 محصولی مشهور و پرفروشی بود که توسط پارس خودرو به بازار عرضه میشد. تولید و عرضه H320 به بازار از سال 1394 آغاز شد و با اندکی تغییرات تا سال 1398 ادامه یافت. درنهایت، همکاری موفق برلیانس و پارس خودرو تحت تاثیر تحریمهای بین المللی قرار گرفت و تولید این خودرو متوقف شد. Brilliance H330 در ایران با خودروهایی نظیر جک J5، ام وی ام 550، بسترن B30 و دنا پلاس رقابت میکند.تیراژ بالای خودروی h330 سبب شد تا بهسرعت در بازار محبوب شود و مشتریان شناخت مطلوبی از این خودرو به دست آورند. همین مساله موجب شده است تا اکنون این خودرو به یکی از گزینههای موجود در بازار خودروهای کارکرده تبدیل شود؛ بنابراین، شناخت معایب برلیانس h330 به مشتریان کمک خواهد کرد تا انتخاب درستتری داشته باشند و از اتلاف سرمایه خود جلوگیری کنند.
طرح جلو پنجره برلیانس اچ ۳۳۰ یکی از شاخصترین المانهایی است که الگوبرداری برلیانس از محصولات بی ام و را به خوبی نمایان میسازد. حالت چراغهای جلو نیز گرچه چندان مهیج و خشن به نظر نمیرسند اما چهرهای نسبتا مصمم و در عین حال مهربان را برای برلیانس h330 در پی داشتهاند. طراحان سعی کردهاند تا با اعمال برخی حجم پردازیها روی پروفیل جانبی بدنه و همچنین درپوش موتور، چهره این خودرو را از سادگی درآورده و ظاهری خوشفرم و نسبتا عضلانی به سدان جمعوجور چینی اعطا کنند تا بدین وسیله مشتریان جوانتر را نیز به سوی h330 فرا بخوانند.
نمای عقب برلیانس h330 نیز گرچه طراحی چندان خارقالعادهای را تجربه نکرده اما به دلیل استفاده از چراغهای یک تکه در جوانب درب صندوق همراه با ظاهرسازی دلنشین سپر و سایر المانهای این ناحیه که از هماهنگی مناسب بصری برخوردار شدهاند، میتوان گفت نمای عقب برلیانس h330 چهره نسبتا دلنشین و متینی را از خود به نمایش گذاشته و در جلب نظر مشتریان با مشکلات عدیدهای مواجه نبوده است.
برلیانس H330 یکی از محصولات این برند است که از همان اول به واسطه ی طراحی که از شراکت با برند معتبری همچون BMW به دست آمده توانسته جایگاه خوبی نسبت به سایر محصولات چینی به دست آورد. این خودرو از سال 2013 تولید شده و از سال 1394 نیز در دو نوع دستی و اتوماتیک در ایران عرضه می شود. تا اواخر سال 1396 این خودرو با پیشرانه ی 1.5 لیتری با قدرت 103 اسب بخار تولید می شد که شتاب و کشش راضی کننده ای نداشت حال پارس خودرو اقدام به عرضه ی برلیانس H330 با موتوری حجیم تر و با قدرت بیشتر کرده است.
پیشرانه ی جدید برلیانس H330 یک موتور 1.6 لیتری مجهز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT که باعث بهبود مصرف سوخت شده است و دارای آلایندگی یورو 5 میباشد همچنین قدرت این خودرو به 114 اسب بخار افزایش یافته.
سیستم گیربکس که برای برلیانس های جدید در نظر گرفته شده با همکاری شرکت هیوندای پاورتک طراحی و ساخته شده است و طبق اعلام کارخانه شتاب این خودرو 15 درصد افزایش یافته و همچنین کشش و قابلیت این خودرو در مسیرهای شیب دار نیز بهبود یافته است.
در برلیانس های جدید تجهیزاتی مانند سیستم مالتی مدیا به همراه رهیاب جزو تجهیزات انتخابی در نسخه ی اتوماتیک هستند. تودوزی داخلی به مشکی تغییر رنگ داده و سایر امکانات مانند قبل است که می توان به صندلی قابل تنظیم در 8 جهت راننده اشاره کرد که یکی از نکات مثبت این خودرو به شمار می آید و باعث می شود که بتوانید خودرو را کاملا منتاسب با بدن خود تنظیم کنید و در رانندگی های طولانی کنتر دچار خستگی شوید. از دیگر نکات مثبت برلیانس H330 که از سوی دارندگان این خودرو کاملا مورد رضایت بوده است فرمان برقی آن است اما در مقابل این رضایتمندی ها و نکات مثبت ، نکات منفی ای نیز وجود دارد که باید به کیفیت پایین متریال به کار رفته و کیفیت پایین مونتاژ نیز اشاره کرد.
در حال حاضر باتری های برند صبا باتری و اوربیتال وان سیلور در بازار، با قیمت و کیفیت مناسب عرضه می شوند؛ در صورت استفاده از تجهیزات پر مصرف برقی در ماشین می توانید باتری تا 60 آمپر هم بر روی آن نصب کنید؛ اما توجه داشته باشید که بایستی با توجه به میزان مصرف برق، از یک تکنسین برق کمک گرفته و باتری مناسب را انتخاب کنید، تا با یک انتخاب نامناسب باعث کاهش طول عمر باتری کمتر از حد استاندارد نشوید.
باتریهای اتمی به دلیل طول عمر بالاتر، عدم نوسان برق، ایجاد آلودگی کمتر و نیاز نداشتن به نگهداری، قطعا گزینه مناسب تری نسبت به نوع اسیدی آن است.
190 * 175 * 242 میلی متر
با توجه به این نکته که باتری فابریک این خودرو 55 آمپر است، اما دارندگان این خودرو در صورتی که مصرف برق اضافی دارند، جهت عملکرد بهتر باتری، بهتر است در زمان تعویض بر روی خودروی خود باطری 60 آمپر نصب کنند.
زمان طول عمر باطری بسته به نوع عملکرد دینام، نوع استفاده و شرایط نگهداری متغیر است؛ اما در شرایط عادی مدت طول عمر باتری آن، حدوداً بین 4 تا 5 سال است و پس از گذشت 3 سال بایستی نسبت به تست باطری توسط متخصص برق اقدام شود.
قیمت باتری های به چندین عامل مختلف بستگی دارد:
طراحی ظاهری یکی از عوامل بسیار موثر فروش خودرو در بازار ایران است و برلیانس H330 توانسته به این نیاز مشتریان ایرانی به خوبی پاسخ دهد. طراحی این خودرو نسبت به سایر خوردروهای همرده جذاب بوده و میان اجزای آن هماهنگی قابل قبولی برقرار است. در داخل کابین اما اوضاع کمی متفاوت به نظر میرسد و استفاده از پلاستیک خشک با کیفیت نه چندان مطلوب ممکن است باعث دلزدگی خریداران شود؛ البته فضای کابین برای استفادههای خانوادگی مناسب بوده و صندلیهای خودرو نیز از راحتی قابل قبولی برخوردار هستند. پیشرانه 1.5 لیتری (BM15L) که روی برلیانسهای H300 سال 1396 و قبل از آن نصب شده است میتواند 103 اسب بخار قدرت در 5200 دور در دقیقه و 143 نیوتنمتر گشتاور در 4000 دور در دقیقه را تولید نماید. دو گیربکس چهار سرعته اتوماتیک و پنج دنده دستی وظیفه انتقال نیرو این پیشرانه را به چرخهای جلو برعهده دارند. نمونه اتوماتیک برلیانس H330 برای رساندن سرعت خود از 0 به 100 کیلومتر بر ساعت به حدود 15 ثانیه زمان نیاز دارد که چالاکی قابل قبولی برای یک سدان خانوادگی در این رنج قیمتی به نظر نمیرسد، البته نمونههای مجهز به گیربکس دستی از نظر چالاکی در وضعیت بهتری قرار دارند. شاید چالاکی این خودرو نتواند برایتان جذاب کننده باشد، اما مصرف سوخت آن ممکن است نظرتان را به سوی خود جلب نماید. بر اساس اعلام رسمی سایت سایپا، مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در نمونههای اتوماتیک و دستی به ترتیب 6.7 و 6.4 لیتر در هر صد کیلومتر است. علاوه بر طراحی جذاب، آپشنهای متنوع را هم میتوانیم از دلایل موفقیت برلیانس H330 در ایران بدانیم. این سدان چینی با امکاناتی از قبیل سیستم تهویه مطبوع با تنظیم هوای ورودی الکترونیکی، فرمان برقی با روکش چرم، تنظیم 8 جهته صندلی راننده به همراه تنظیم گودی کمر، آینه های جانبی برقی، سانروف برقی، سنسور دنده عقب، کامپیوتر سفری، تنظیم نور صفحه کیلومتر و سیستم ورود و استارت بدون کلید در کشور عرضه میشود. برلیانس H330 یک خودرو چینی مونتاژی بسیار موفق در بازار کشور است که طراحی جذابی دارد و امکانات بسیار خوبی نیز برای آن تدارک دیده شده است؛ البته هم اکنون به دلیل تحریمها مونتاژ این خودرو متوقف شده است. همانطور که گفته شد برلیانس H330 از مزایایی همچون طراحی جذاب و آپشنهای متنوع برخوردار است و فضای جادار کابین دیگر مزیتی است که میتوانیم برای آن ذکر کنیم. از سوی دیگر معایبی مانند نفوذ صدا به داخل کابین، دسترسی سخت به قطعات یدکی و پیشرانه کم توان شاید شما را به سوی دیگر محصولات بازار سوق دهند.
برلیانس اچ 330 در دو نسخه دندهای و اتوماتیک توسط پارس خودرو به تولید رسید و بعدها، نسخه قویتر 1.65 نیز در کنار نسخههای معمولی مجهز به پیشرانه 1.5 لیتری به بازار عرضه شد. با این حال، تنوع گسترده تیپها سبب نشد تا این خودرو ارزش خرید فوقالعادهای داشته باشد؛ چراکه اکثر نسخهها از نظر امکانات رفاهی و ایمنی بسیار ضعیف بودند و فاصله قابلتوجهی با سایر سدانهای اتوماتیک چینی داشتند.
برای مثال، تیپ دندهای در هر دو مدل h330، از امکاناتی همچون دوربین عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم مالتیمدیا، ترمزهای دیسکی عقب و سانروف محروم هستند. به همین دلیل، اگر قصد خرید این خودرو را دارید، بهتر است تا این خودرو را تنها در نسخه 1.65 اتوماتیک خریداری کنید و از حداکثر امکانات و تجهیزات ممکن بهرهمند شوید. کمبود امکانات در نسخههای دندهای، قطعا یکی از بزرگترین معایب برلیانس h330 در مقایسه با دیگر رقبا محسوب میشود.
ارائه خدمات پسازفروش قدرتمند و ارتباط نزدیک با مشتری، یکی از ملزومات اصلی هنگام ورود محصولات جدید به بازار است. متاسفانه این مساله یکی از معایب برلیانس h330 محسوب میشود؛ چراکه پارس خودرو با وجود بهرهمندی از شبکه گسترده نمایندگیهای فروش و پسازفروش، خدمات مناسبی را به مالکین این خودروها ارائه نمیدهد و این افراد ناچار هستند تا انجام تعمیرات و سرویسهای دورهای خود را به تعمیرگاههای متفرقه بسپارند. این مساله در حالی اتفاق میافتد که شرکتهای خصوصی رقیب با برگزاری جشنوارههای مختلف، سعی در جلب نظر مثبت مشتریان خود دارند.
نکته: هر نشانه ای از خرابی باتری، به معنی خراب بودن خود باتری نیست؛ بنابراین قبل از اقدام به تعویض باتری، حتماً از متخصص برق برای تست باتری کمک بگیرید.
برای اشتراک در خبرنامه پست الکترونیک خود را وارد کنید.