پس از گذشت سه دهه از تولید پیکان و عدم قابلیت ارتقا در شکل ظاهری و فنی آن، نیاز مبرم به طراحی و ساخت خودرو جدید و کاملا متفاوتی نسبت به پیکان مد نظر قرار گرفت. لذا شرکت ایران خودرو در راستای پیشبرد اهداف سازندگی کشور و ایجاد توان رقابت با شرکت های خودروساز خارجی، با همکاری مهندسان و متخصصان ایرانی در مرکز تحقیقات ایران خودرو، نمونه هایی از اولین خودرو ملی را با نام سمند طراحی و تولید کرد.
امداد باطری فروشگاه اختصاصی انواع باتری سمند با بهترین قیمت
باتری سمند فابریک دارای جریان ۶۶ آمپر و با ولتاژ 12 ولت و از نوع اتمی یا سیلد میباشد و لازم بذکر است می توان بر روی آن باتری کوتاه و معمولی نصب کرد و هیچ مشکلی از نظر ابعاد باتری به وجود نیاید. باتری سمند در ابعاد 28*18*20 سانتیمتر طول، عرض و ارتفاع تعبیه شده است. از آنجا که سمند در کلاس خودروهایی مثل پژو 405 و پژو پارس قرار دارد و همهی آنها از تولیدات شرکت ایرانخودرو هستند، دور از انتظار نیست که باتری مورد استفاده در آنها نیز از یک نوع باشد. متاسفانه در ۲ سال اخیر کارخانه ایران خودرو جهت کاهش هزینه تولید اقدام به نصب باتری ۶۰ امپر روی سمند کرده است که از نظر اکثر کارشناسان توان لازم برای تجهیزات برقی این خودرو را تامین نمیکند.
طول عمر باتری ماشین به عوامل متعددی بستگی دارد. نوع استفاده از باطری تاریخ تولید و کارخانه سازنده آن تاثیر مستقیمی در ماندگاری آن دارند. انتخاب این که کدام آمپر باطری برای ماشین شما مناسب است به میزان استفاده شما از ماشین نیز بستگی دارد. برای مثال اگر در تابستان از کولر ماشین زیاد استفاده میکنید، سیستمهای صوتی و تصویری پر مصرفی روی خودرو نصب کرده اید و یا در مسیرهای پر ترافیک تردد زیادی دارید بهتر است از باطری ۷۴ آمپر تا باتری ۸۸ آمپر استفاده کنید. بعضی متخصصین متعقدند باتری 74 آمپر سمند بالاترین بازده را برای ماشین سمند دارد.
سمند در میان خودروهای تولید داخل از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. موتور نسبتا قدرتمند و بدنه مستحکم در کنار آپشن های قابل قبول، این خودرو را مورد توجه بسیاری از ایرانیانی قرار داده است که به دنبال خودروهایی با قیمت نه چندان گران می باشند. باتری سمند از ابتدای تولید این خودرو برابر با 66 آمپر در نظر گرفته شد و طبق برنامه ریزی های تولید در بخش طراحی، باتری سمند به گونه ای طراحی شده است که در صورت تعویض نیازی به برنامه ریزی مجدد برای ECU این خودرو وجود ندارد.
ظرفیت باتری اصلی: ۶۶ آمپر ساعت – ۶۶AH
ولتاژ باتری: ۱۲ ولت
مدل باتری: سیلد اتمی
چینش قطبها: پایه کوتاه قطب چپ
در حال حاضر باتری های برند صبا باتری ، اوربیتال وان سیلور ، سپاهان باتری ، دورنا باتری و برنا باتری در بازار، با قیمت و کیفیت مناسب عرضه می شوند؛ در صورت استفاده از تجهیزات پر مصرف برقی در ماشین می توانید باتری تا 74 آمپر هم بر روی آن نصب کنید؛ اما توجه داشته باشید که بایستی با توجه به میزان مصرف برق، از یک تکنسین برق کمک گرفته و باتری مناسب را انتخاب کنید، تا با یک انتخاب نامناسب باعث کاهش طول عمر باتری کمتر از حد استاندارد نشوید.
باتری سمند 66 آمپر
|
قیمت (تومان)
|
---|---|
باتری ۶۶ آمپر صبا باتری - کاسپین
|
810000
|
باتری ۶۶ آمپر اوربیتال
|
1026000
|
باتری ۶۶ آمپر سوزوکی
|
1078000
|
باتری ۶۶ آمپر اوربیتال پریمیوم
|
برای خودروی سمند باتری با ظرفیت ۷۴ آمپر نیز با توجه به نیاز برقی خودرو قابل نصب می باشد
باتری سمند 74 آمپر
|
قیمت (تومان)
|
---|---|
باتری ۷۴ آمپر صبا واریان
|
902000
|
باتری ۷۴ آمپر اوربیتال
|
1139000
|
باتری ۷۴ آمپر سوزوکی
|
1163000
|
باتری ۷۴ آمپر اوربیتال پریمیوم
|
سمند دارای مدلهای مختلفی است. ایران خودرو سعی کرده تا تغییراتی را در فیس لیفت و همچنین مشخصات فنی سمند بهوجود آورد تا آن را به خودروی مدرنتری تبدیل کند. در ادامه مدلها یا تیپ های مختلف سمند را که از زمان شروع به تولید این خودرو تا به امروز عرضه شدهاند، معرفی کردهایم. با توجه به اطلاعاتی که ارائه شده، میتوانید به مقایسه انواع سمند بپردازید.
سمند SE یکی از اولین مدلهای سمند است که صورت گسترده تولید و عرضه شد. البته قبل از سمند SE هم مدلهای دیگری از این خودرو تولید شده بودند، اما SE اولین سمندی بود که توانست رضایت مشتریان و خانوادهها را جلب کند. سمند SE با داشتن ایمنی بالا و فضای کافی برای سرنشینان، خودروی مناسبی برای مسافرتهای درون و برون شهری به حساب میآید. این خودرو دارای موتور XU7 است که در بالا به مشخصات فنی این موتور اشاره کردهایم.
سمند SE در واقع مدل پایه سمند است که از نظر طراحی ظاهری نیز در مقایسه با مدلهای جدیدتر مثل سمند LX، تا حد زیادی قدیمی بهنظر میرسد. طراحی قسمت جلو و همچنین چراغهای عقب سمند SE با مدلهای بعدی این خودرو متفاوت است. همچنین برخی بهبودها در طرح داشبورد، سیستم تهویه و آینهها و شیشهبالابرهای برقی، در سمند SE دیده نمیشوند. البته تفاوت سمند SE و LX به همینجا ختم نشده و مشخصات فنی را نیز شامل میشود.
سمند LX نمونهای ارتقا یافته از سمند اولیه است که تولید و عرضه آن از سال 1383 شروع شد. با آمدن موتور EF7، حالا ایران خودرو از همین موتور در سمند LX استفاده میکند که نسبت به سایر موتورهای این خودرو، از کیفیت بهتری برخوردار است. تفاوت سمند LX با EF7 در واقع فقط به نوع موتور آنها مربوط میشود. موتور EF7 علاوه بر بهرهمندی از قدرت بیشتر، دارای استاندارد آلایندگی یورو 4 است که برای محیط زیست ضرر کمتری دارد. در جدول ابتدای همین مقاله به سایر مشخصات موتور در انواع سمند EF7 اشاره شده است.
همانطور که گفتیم، تفاوت سمند LX و EF7 چندان زیاد نیست و به همین خاطر این دو مدل را در یک بخش معرفی کردیم. اما اگر بخواهیم به فرق سمند LX با SE اشاره کنیم، میتوانیم موارد زیادی را نام ببریم که در بالا هم به برخی از آنها اشاره شده است. برای مثال سمند ال ایکس طراحی ظاهری بهتری دارد و همچنین فضای داخل کابین آن هم مدرنتر است. علاوه بر اینها، آپشنهای الکترونیکی بیشتر، امنیت و راحتی این خودرو را ارتقا دادهاند. گفتنی است که از سال 1389 سیستم الکترونیکی عیب یاب هوشمند (مالتی پلکس) هم به سمند ال ایکس اضافه شد. حالا که از فرق سمند LX و EF7 و همچنین SE گفتیم، بد نیست به فرق سمند LX با EL هم اشارهای داشته باشیم. سمند EL در واقع اولین سمند تولید شده است که تعداد زیادی از آن در اختیار ناوگان تاکسیرانی هم قرار گرفت. این مدل تا اواسط دهه هشتاد شمسی هم تولید میشد و سپس جای خودش را به مدل ال ایکس داد.
باتری سمند LX : باتری نصب شده بر روی ماشین سمند lx توسط شرکت خودرو سازی ایران خودرو، باتری ۶۶ آمپر در قالب L3 است. علاوه بر باتری ۶۶ آمپر، باتری ۷۴ آمپر در قالب L3 برای باتری ماشین سمند نیز مناسب می باشد، باتری های ۶۶ آمپر و ۷۴ آمپر ماشین سمند با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا به همراه گارانتی تعویض،توسط شرکت سپاهان باتری و صباباتری تولید و عرضه می شود.
سمند سریر که به سمند سفارتی هم معروف است، بدنه کشیدهتری نسبت به سایر نسخههای این خودرو دارد. در حقیقت ایران خودرو قصد داشت یک سمند لیموزین طراحی و عرضه کند و به همین خاطر تصمیم گرفت فاصله بین صندلیهای جلو و عقب را افزایش دهد. همانطور که در تصویر این خودرو هم مشاهده میکنید، عرض ستون B (همان ستونی که فضای اتاق عقب و جلوی خودرو را جدا میکند) در سمند سریر بیشتر از مدلهای معمولی است. تولید این خودرو خیلی زود متوقف شد و خیلیها فراموش کردند که چنین محصولی هم در فهرست تولیدات ایران خودرو وجود داشته است.
مهمترین و برجستهترین فیس لیفت سمند مربوط به سورن میشود. این خودرو که اولین بار در سال 1385 معرفی شد، ظاهر متفاوتی نسبت به همه نسخههای قبلی سمند داشت، اما طراحی داخلی آن فرق چندانی با سمند LX نمیکرد. تا اوایل دهه 1390 شمسی هم تولید سمند سورن ادامه داشت، اما پس از آن، سورن ELX که در ادامه به معرفیاش خواهیم پرداخت، جای آن را گرفت.
باتری سمند سورن : باتری نصب شده بر روی ماشین سمند سورن توسط شرکت خودرو سازی ایران خودرو، باتری ۶۶ آمپر در قالب L3 است. علاوه بر باتری ۶۶ آمپر، باتری ۷۴ آمپر در قالب L3 برای باتری ماشین سمند نیز مناسب می باشد، باتری های ۶۶ آمپر و ۷۴ آمپر ماشین سمند با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا به همراه گارانتی تعویض، توسط شرکت سپاهان باتری و صباباتری تولید و عرضه می شود.
سمند سورن ELX در حقیقت نسخهای لوکس و زیباتر از سمند LX است. در ابتدا خودروی سورن ELX با موتور XU7 تولید میشد. همانطور که بالاتر هم گفتیم، این موتور در نسخه اولیه سمند LX و همچنین در سایر محصولات ایران خودرو مانند پژو 405 استفاده شده است. اما پس از مدتی، استفاده از این موتور در سورن ELX متوقف شد. حالا دو مدل سمند سورن تولید میشود که یکی دارای موتور EF7 است و دیگری از پیشرانه توربو بهره میبرد. هر دوی این موتورها از نظر قدرت در سطح مطلوبی قرار دارند و به همین خاطر، خریداران سمند سورن میتوانند از کیفیت فنی خودروی خود اطمینان داشته باشند.
باتریهای اتمی به دلیل طول عمر بالاتر، عدم نوسان برق، ایجاد آلودگی کمتر و نیاز نداشتن به نگهداری، قطعا گزینه مناسب تری نسبت به نوع اسیدی آن است.
با توجه به این نکته که باتری فابریک این خودرو 66 آمپر است، اما دارندگان این خودرو در صورتی که مصرف برق اضافی دارند، جهت عملکرد بهتر باتری، بهتر است در زمان تعویض بر روی خودروی خود باتری 74 آمپر نصب کنند.
زمان طول عمر باطری بسته به نوع عملکرد دینام، نوع استفاده و شرایط نگهداری متغیر است؛ اما در شرایط عادی مدت طول عمر باتری آن، حدوداً بین 4 تا 5 سال است و پس از گذشت 3 سال بایستی نسبت به تست باطری توسط متخصص برق اقدام شود.
بعد از اینکه ماشین چند ساعت خوابیده بود، ماشین استارت نزند.
نکته: هر نشانه ای از خرابی باتری، به معنی خراب بودن خود باتری نیست؛ بنابراین قبل از اقدام به تعویض باتری، حتماً از متخصص برق برای تست باتری کمک بگیرید.
برای تهیه باطری 66 آمپر برند اوربیتال وان سیلور یا برند صبا و یا سپاهان باتری برای خودروی سمند خود با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت به امداد باتری مراجعه کنید.
برای اشتراک در خبرنامه پست الکترونیک خود را وارد کنید.