کیا ریو (مونتاژ سایپا) ال اس – LS Kia Rio (Saipa) نسل اول این محصول کیا موتورز به شمار می آید که در سال 1384 توسط سایپا (به صورت مونتاژ) در 2 تیپ اتوماتیک و دنده ای عرضه شد. پیشرانه ی قوی در کنار استهلاک کم و قیمت مناسب ریو از جمله نکات قوت آن، و جنس و طراحی ضعیف کابین، امکانات کم، صدای زیاد موتور داخل کابین و ترمز های ضعیف از جمله نکات منفی ریو به شمار می آیند. در سال 1386 تندر 90 به عنوان پر رنگ ترین رقیب ریو به بازار آمد. تولید ریو در سال 1391 متوقف شد. در زمان توقف تولید ریو، قانون نصب کیسه ی هوا برای خودرو های داخلی اجرایی شد اما سایپا اعلا کرد شركت كره اي كيا، سازنده اين خودرو به دليل عدم جانمايي در زمان طراحي اجازه نصب كيسه هوا روي اين خودرو را صادر نكرده است؛ این در حالیست که تیپ اتوماتیک ریو از ابتدا به کیسه ی هوا مجهز بود و این خودرو با حداقل 2 کیسه ی هوا در بازار های دیگر به فروش رسید. به نظر می رسد سایپا برای فروش بهتر "تیبا" و هموار کردن راه آن برای عرضه ی بهتر، دست به توقف عرضه کیا ریو زده باشد.
نسل اول ،1999-2003
نسل اول این خودرو به عنوان یک سدان کلاس B عرضه شد و در قدرتمند ترین مدل، از یک موتور 1.5 لیتری درون سوز با قدرت 108 اسب بخار بهره می برد. دیگر موتورها، با حجم های کمتر، نظیر 1.3 لیتری 84 اسب بخاری و 1.5 لیتری 98 اسب بخاری نیز برای این خودرو قابل انتخاب بودند. اکثر انتخاب ها برای جعبه دنده گزینه دنده دستی بود، هر چند گزینه های اتوماتیک نیز برای مشتریان وجود داشتند. این نسل از ریو به دلیل تازه وارد بودن، چندان شناخته شده نیست و اکثر مدل های این نسل، تا کنون اوراق شده اند. طراحی خودرو چندان جسورانه نیست و می توان شباهت آن را با دیگر مدل های آسیایی عرضه شده در آن دوران به راحتی دریافت. این مدل با نام های متفاوتی عرضه می شده است.

نسل دوم، 2003-2005
نسل دوم ریو در حقیقت همان نسلی است که در سایپا مونتاژ می شد و امروز مورد بررسی ما قرار گرفته است. کیا در این نسل با حجم بخشی به بدنه و چراغ ها و استفاده از خطوط مختلف، سعی بر آن داشت تا ظاهر بهتری به خودروی خود ببخشد و آن را برای بازارهایی مانند بازار آمریکا، خودروی جذابی کند. این نسل از ریو به صورت استیشن نیز عرضه می شد که به دلیل عدم تمایل ایرانیان به خرید خودروهای استیشن، شاهد عرضه این مدل در ایران نبودیم.
عمده ترین پیشرانه مورد استفاده در این خودرو، همان نمونه 1.5 لیتری چهار سیلندر است که در مدل های مونتاژی در ایران نیز حضور داشت. جعبه دنده های انتخابی برای خودرو نیز پنج سرعته دستی یا چهار سرعته اتوماتیک بودند. نسل دوم این خودرو نیز خودرویی فرسوده محسوب می شود و در اکثر بازارها، از رده خارج شده است. تولید این نسل کم و بیش تا 2007 در برخی نقاط جهان ادامه داشت.


نسل سوم، 2006-2011
نسل سوم این خودرو تا حد زیادی شبیه به فورد فیستا طراحی شده بود و کیا قصد داشت تا آن را به عنوان یک خودروی با دوام و کم استهلاک، برای مصارف سنگین و طولانی مدت همانند استفاده در ناوگان تاکسیرانی معرفی کند. عمده تیپ های این خودرو، مجهز به موتور 1.4 لیتری بنزینی بودند، اما همچنان گزینه های قوی تر با موتور 1.6 لیتری در بین تیپ ها حضور داشتند. می توان نمونه های مختلف این خودرو را، بسته به میزان سلامت، از قیمت شش هزار دلار به بالا خریداری نمود.

نسل چهارم، 2012 تا 2017
کیا ریو در نسل چهارم از حالت اقتصادی و مقرون به صرفه بودن خارج شد و با ظاهری در حد یک هاچ بک اسپرت وارد بازار گردید و البته توانست به صورت وارداتی در کشورمان حضور یابد. در این نسل، ریو راه خود را از هیوندای اکسنت جدا کرد و دیگر نمی توان آن را یک خودروی مناسب برای تاکسیرانی قلمداد کرد، بلکه اکنون با یک هاچ بک خوش قیمت و نسبتا سر حال سر و کار داریم.
تغییرات و بروز رسانی هایی در پیشرانه این خودرو صورت گرفته بود تا بهتر بتواند پاسخگوی نیازهای جدیدی باشد که برای آن تغییر پیدا کرده است. هر چند در بازار کشورمان به واسطه تعرفه بالای واردات قیمت این خودرو به رقمی غیر منطقی تبدیل شده بود، اما در سایر بازارها، نسل چهارم ریو توانست نسبتا موفق ظاهر شود. در حال حاضر می توانید نمونه های این نسل را با قیمت ده هزار دلار در آمریکا خریداری کنید، هر چند خرید نمونه های سر حال تر و کم کارکرد تر نیاز به هزینه بیشتری دارد. مدل استیشن در این نسل از میان سگمنت های عرضه شده حذف گردید.

نسل پنجم، 2018 تا کنون
کیا نسل پنجم این خودرو را در سال 2018 به بازارها معرفی کرد که با تغییرات اندکی در ظاهر عرضه می شود. تمرکز کیا نسل پنجم ریو بر فروش مدل هاچ بک آن است، هر چند مدل سدان نیز همچنان وجود دارد و همانند نسل قبل، فعلا صحبتی از مدل استیشن به میان نیامده است. در این نسل همچنان عملکرد اقتصادی به عنوان جنبه مثبت و همیشگی ریو وجود دارد، هر چند برای ارزان سازی، بسیاری از امکانات و تجهیزات از روی آن حذف شده اند و فضای پای سرنشینان عقب در مدل سدان، استاندارد نیست. در حقیقت ریو در این سالها از یک مدل سدان، به یک مدل هاچ بک تبدیل شده است که نمونه های سدان آن نیز عرضه می گردند. قیمت پایه نسل پنجم ریو در ایالات متحده، از حدود 15 هزار دلار شروع می شود.
