0
انتخاب باتری ماشین

قیمت اولیه خودروهای وارداتی چقدر است؟

خودروهای اقتصادی با قیمت میلیاردی

همراهان عزیز و ارجمند امداد باتری،واردات خودرو گویا به مرحله اجرا رسیده است. آن‌طور که مسئولان وزارت صمت می‌گویند: نخستین محموله خودروهای وارداتی تا پشت مرزها رسیده‌‌اند. حال این پرسش مطرح می‌شود که خودروهای وارداتی چه قیمتی دارند؟

این خودروهای وارداتی در آستانه ورود به بازار ایران هستند و به زودی تحویل و تبادل محصولات آنها آغاز می شود. اگرچه این خودروها باید مقرون به صرفه بوده و به کاهش قیمت در بازار آزاد کمک کنند، اما این نگرانی موجه وجود دارد که با توجه به عرضه این خودروها در بازار و اضافه شدن تعرفه‌های متفاوت، نه تنها قیمت نهایی این خودرو ها اقتصادی نخواهد بود، بلکه به جای کنترل بازار، این خودرو ها خود موجب تورم می شوند.

در همین زمینه معاون وزیر صمت این نگرانی را با قیمت خودروهای جدید تشریح کرد.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه محموله خودروهای وارداتی بیش از حد انتظار مشتریان است، گفت: قیمت ها در سه ماهه اول سال 91 به صفر می رسد.

منوچهر منطقی در خصوص قیمت خودروی اکونومی گفت: خودروی اکونومی خودرویی است که بین 7 تا 10 هزار تومان باشد و نرخ ارز در قیمت پایه آن تاثیرگذار باشد.

وزیر صنایع ترانسپورتی وزیر صمت نیز گفت: خودروهای اقتصادی در حال حرکت هستند و ما از بسیاری جهات که در تولید دیده می شود به این قیمت خواهیم رسید. وی ادامه داد: در خصوص خودروهایی که وارد می شوند، راهی برای واردات خودروهای زیر 10 هزار یورو در نظر گرفته ایم و اولین محموله ای که وارد کشور می شود، ترکیبی از خودروهای زیر 10 هزار یورو و حدود 10 تا 20 هزار یورو خواهیم داشت. .

 منوچهر منطقی گفت: البته از آنجایی که خودروهایی که هم اکنون وارد می شوند، اولین عرضه ها هستند، نسبت به قیمت مورد انتظار مشتریان قیمت بالاتری دارند،اما با توجه به اینکه عرضه‌های خوبی دیده شده قیمت‌ها در ۳ ماه اول سال ۱۴۰۲ به تعادل نسبی می‌رسد.

معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت تاکید کرد: انتظار از این خودروی 10 هزار یورویی این است که مثلا 450 تا 550 میلیون تومان قیمت داشته باشد و آرام آرام به این قیمت ها  نزدیک شویم.

کف قیمت خودروهای وارداتی در چه محدوده ایست؟

طبیعی است که با اضافه‌کردن هزینه‌های حمل‌‌ونقل، تعرفه واردات و سود شرکت‌های واردکننده، ارزش نهایی خودروهای وارداتی بیش از ارقامی که به آن اشاره شد عرضه شوند. طوری‌که کارشناسان معتقدند کف قیمتی خودروهای وارداتی در این نوبت کمتر از یک میلیارد و 500 میلیون تومان نخواهد بود.

گرچه تعرفه دقیق واردات خودرو هنوز مشخص نیست، اما وزارت صمت در آخرین اعلامش اطلاع داد که سود شرکت‌های واردکننده 15 درصد قیمت تمام‌شده خودروهای وارداتی است. بنابراین قیمت تمام‌شده این خودروها را از ابتدا باید بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ درصد بیشتر از بهای خودرو در کشور مبدأ در نظر گرفت.

همین حالا نیز نگاهی به قیمت‌های موجود در بازار خودرو ایران نشان از ارقام بالای مدل‌های پایین‌تر کیا دارد. به‌عنوان مثال پیکانتو به‌عنوان ارزان‌ترین محصول برند کیا با سال ساخت 2016 هم‌اکنون در بازار ایران به‌طور میانگین بین 700 میلیون تا 800 میلیون تومان عرضه می‌شود. حال آیا می‌توان امید داشت که مدل 2022 آن با قیمت شرکت مادر، یعنی 374 دلار به ایران برسد؟

یا مدل‌های پایین‌تر سراتو که همچنان در بازار ایران خرید و فروش می‌شود تا 1.5 میلیارد تومان هم قیمت دارد. بر این اساس به نظر می‌رسد خودروهای اقتصادی وارداتی قرار است با قیمت میلیاردی و با بیش از دو تا سه برابر قیمت در بازار ایران عرضه شوند.

حتی ممکن است بسیاری از آنها مشمول مالیات بر خودروی لوکس که شامل خودروهایی با ارزش بیش از یک میلیارد تومان است، شوند.

حال یک سناریو دیگر در رابطه با ارزش خودرو های وارداتی مطرح می‌شود. باتوجه به شرایط تحریمی کشور، این مساله مطرح می‌شود که شرکت‌های واردکننده نتوانند از شرکت‌های مادر، خودرو بخرند و به کشور وارد کنند. به همین دلیل، آن‌ها در جستجوی خودروها در بازار کشورهای همسایه و واردات واسطه‌ای هستند.

در این شرایط، واردکنندگان مجبورند که واردات را به صورت واسطه‌ای انجام دهند که با این اقدام، سود دلالان نیز به قیمت تمام‌شده سواری‌های خارجی اضافه می‌شود.

امیدواریم این مطلب از مجله خبری امداد باتری برای شما همراهان همیشگی  مفید و موثر واقع شده باشد.

admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایـــگان و ثبت سفارش