0
انتخاب باتری ماشین

سهم خریداران هایما و شاهین از سود بورس کالا

همراهان عزیز و گرامی امداد باتری شایان ذکر است که نهم آذرماه بورس کالا 2000 دستگاه هایما S 7 سفید رنگ ایران خودرو و 2000 دستگاه شاهین سفید سایپا را تایید کرد. موعد تحویل خودرو هایما 7 اسفند و شاهین 4 اسفند می باشد.

همچنین بورس روز چهارشنبه 9 آذرماه فروش 2000 دستگاه هایما S7 متعلق به ایران خودرو را با قیمت 743 میلیون تومان و موعد تحویل 27 بهمن تایید کرد.

عرضه ۲ هزار هایما اس۷ در بورس کالا

در 9 آذر 2000 دستگاه هایما S7 با قیمت پایه 743 میلیون تومان در بورس به فروش می رسد و 2612 نفر متقاضی این تعداد خودرو هستند. قیمت پایه هایما S7 در رنگ سفید 7,430,000,000 ریال است که بعداً با 9.64 درصد افزایش به قیمت 8,146,450,000 ریال یا با احتساب مالیات و عوارض حدود 927 میلیون تومان خریداری شد.

این سومین بار است که این خودرو در بورس عرضه می شود. هایما اس 7 سفید 6 مهر 1401 با قیمت 7,533,429 ریال به فروش می رسید. پیش پرداخت اولیه 50 درصد تعیین شده است و کسانی که در بازار قبلی موفق به خرید خودرو شده اند نمی توانند سفارش دهند.

سهم سود خریداران در این معامله چقدر بود؟

اما در بازار آزاد این خودرو بر اساس آمار و اطلاعات فروشندگان خودرو، قیمت تخمین زده شده برای معامله این خودرو با کارکرد صفر حدود یک میلیارد و ۲۲۰ بودو اما بر مبنای تماس با برخی از فروشندگان قیمت پیشنهادی آنها تا یک میلیارد ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیز متغیر بود ، بنابراین سود مصرف کننده از خرید این خودرو و کالای مبادله ای بین 280 تا 340 میلیون تومان است، در واقع خواب سه ماهه سرمایه نیز باید مد نظر قرار گیرد.

خودرو شاهین با چه قیمتی معامله شد؟

دومین عرضه بورس خودرو شاهین به  شرکت سایپا رسید. دو هزار دستگاه خودرو شاهین سفید رنگ در تالار خودروی بورس به فروش می رسد. چهار هزار و 301 نفر این تعداد خودرو را درخواست کردند. قیمت این خودرو  ۳,۰۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال  است که 14.11 درصد بیشتر از قیمت پایه یعنی با قیمت ۳,۴۶۸,۹۷۲,۵۰۰ ریال معامله شد.

موعد تحویل خودرو شاهین25 اسفند می باشد. لازم به ذکر است خریداران خودروهای شاهین ملزم به پرداخت ۱۲ درصد مالیات و هزینه قانونی ۴ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۳۶۵ تومان هستند.

مشکل عرضه خودرو در بورس چیست؟

عرضه خودرو در بورس صد‌ها مزایا دارد، اما یک مشکل هم دارد و آن هم تعداد عرضه است. برای نمونه ۲۰۰ دستگاه خودرو در بورس عرضه می‌شود و در مقابل تقاضا ده‌ها برابر آن است.

عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث می‌شود که قیمت‌ها نیز افزایش یابد. یعنی سهامداران برای رسیدن به خودروی مورد نظر، قیمت را بالا می‌برند و نتیجه این کار افزایش قیمت خودرو در بازار است.

در حال حاضر دلالان تعیین کننده قیمت خودرو در بازار آزاد هستند و این روند در بلندمدت به ماهیت بازار سرمایه آسیب می‌زند.

توافق بورس و وزارت صمت

گفتنی است به تازگی توافقی نیز میان وزارت صمت و بورس کالا انجام شده است که بر اساس آن عرضه و قیمت خودرو به تعادل می‌رسد.

طی یک توافق ۶ بندی، قرار شد جدول کف عرضه خودرو و برنامه تولید ماهانه به تفکیک مدل، توسط وزارت صمت به بورس کالا اعلام شود و مبنای تایید عرضه‌ها و معاملات قرار گیرد.

همچنین بورس کالا میزان عرضه‌ها را به صورت هفتگی، دو هفته‌ای و ماهانه به گونه‌ای تایید کند تا کف عرضه‌های ماهانه رعایت شود.

در خصوص نحوه عرضه‌ها نیز قرار شد تجمیع عرضه‌ها براساس کلاس خودروها، پرتیراژ‌ها و کم تیراژ‌ها و خودرو‌های تجاری انجام شود.

تعیین پیش دریافت خرید خودرو به گونه‌ای متناسب با شرایط بازار باشد تا تقاضای خودرو متعادل‌تر شود و آن دسته از کد‌های ملی در بورس کالا امکان خرید خودرو دارند که از ابتدای سال ۹۸ از بورس کالا یا سامانه‌های وزارت صمت خرید نداشته‌اند.

همچنین مقرر شد شرایط ضمانت خودروسازان برای عرضه در بورس به منظور رشد عرضه‌ها تسهیل شود.در نهایت امیدواریم مطالب فوق برای شما عزیزان امداد باتری مفید و موثر واقع شده باشد.

 

admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایـــگان و ثبت سفارش