با روشن شدن چراغ بنزین چقدر میتوانیم به مسیر ادامه دهیم؟
همراهان گرامی امداد باتری ، یک راننده همیشه آرزو دارد در سفرها، هیچگاه شاید روشن شدن چراغهای اضافی نباشد! این چراغها که در صفحه پشت آمپر ظاهر میشود، هرکدام نشان از یک عارضه در خودرو دارند. علاوه بر چراغهای کمربند و لامپها، سایر چراغها نگرانکننده هستند.
اما شاید از همه دلهرهآورتر چراغ بنزین باشد و برای افرادی که حوصله مراجعه منظم به پمپبنزین را ندارند، شاید تا مراجعه و انجام سوختگیری، چالش اینکه هرلحظه ممکن است بنزین تمام شود دائماً ذهن راننده را خسته کند.
روشن شدن چراغ بنزین موقعیتی است که به احتمال زیاد همه ما موقع رانندگی تجربه کرده ایم. و البته عادت بدی نیز هست که همه با وجود روشن شدن چراغ بنزین باز هم به رانندگی ادامه می دهیم و امیدواریم که فعلا بتوانیم با این چراغ روشن رانندگی کنیم تا در موقعیت مناسب به پمپ بنزین برویم.
سوالاتی که در این موقعیت ها ایجاد می شود این است که پس از روشن شدن چراغ اخطار بنزین چند کیلومتر می توانیم رانندگی کنیم و آیا رانندگی با چراغ بنزین روشن خطرناک هست یا خیر؟ این مقاله دقیقا می خواهد به این نگرانی های شما پاسخ دهد، پس با ما همراه باشید.
برای این که بدانیم با روشن شدن چراغ بنزین اتومبیل، چه مقدار دیگر قادر به ادامه مسیر و گاز دادن خواهیم بود؛ باید از مصرف خودروی خود آگاه باشیم.
به طور معمول و در بیشتر خودروها، پس از روشن شدن چراغ بنزین خودرو، چیزی نزدیک به ۹٫۸ لیتر بنزین در باک باقی مانده است. به این معنا که وقتی مقدار بنزین موجود در باک به زیر ۱۰ لیتر و در حدود ۹٫۸ لیتر میرسد، چراغ هشدار بنزین در بین چراغ های پشت آمپر خودرو؛ روشن میشود. اما در این زمان هر خودرویی، چه مقدار مسافت را تا خاموش شدن و اتمام کامل بنزین؛ میپیماید؟
حال اگر بخواهیم بررسی کنیم که خودروها از ابتدای روشن شدن چراغ چه میزان پیمایش دارند، میتوانیم این دلهره را کاهش دهیم.
اگر بخواهیم یک استاندارد کلی در مورد زمان روشن شدن چراغ به دست بیاوریم، میتوانیم به استانداردهای ارائهشده بینالمللی اشارهکنیم. بر اساس بررسی بیش از ۴۰ خودرو و محاسبه میزان باقیمانده بنزین در باک آنها، مشخص شد متوسط بنزین باقیمانده در باک خودروهای خارجی بهصورت متوسط ۲.۶ گالن است. اگر بخواهیم این عدد را به لیتر تبدیل کنیم، میبایست آن را در ۳.۷۸ ضرب کنیم که شاهد عددی در حدود ۹.۸ لیتر خواهیم بود.
اگر در باک خودرو شما ۹.۸ لیتر بنزین باقیمانده باشد، میبایست مصرف سوخت خودروتان را با آن بررسی کنید. در زیر به بررسی ۴ خودرو متفاوت میپردازیم. البته میبایست بهصورت پیشفرض استفاده از خودرو را در حالت رانندگی بدون ترافیک در نظر بگیریم.
پراید: این خودرو به دلیل مصرف حدود ۶.۵ در مصارف شهری و شرایط بدون ترافیک میتواند با بنزین باقیمانده از لحظه روشن شدن چراغ، در حدود ۱۳۰ کیلومتر را بپیماید.
پژو ۲۰۶: مهمان قدیمی ایران خودرو که حدوداً ۱۶ سال است در این شرکت تولید میشود، با متوسط مصرف ۸.۹ در مصارف شهری، از لحظه روشن شدن چراغ بنزین میتواند در حدود ۱۰۹ کیلومتر را بپیماید.
رنو کولئوس: این محصول رنو که جدیداً با ظاهری بسیار زیبا و فاخر به بازار آمده است، با مصرف ۱۱.۸ در شهر، میتواند از لحظه روشن شدن چراغ، در حدود ۸۰ الی ۸۵ کیلومتر را بپیماید.
سوزوکی ویتارا: این شاسیبلند ژاپنی خوش آوازه میتواند با مصرف ۱۲.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، حدود ۸۰ کیلومتر را بپیماید.
سایر خودروها را میتوانید در این جدول مشاهده کنید:
مسافت پیمایش با چراغ به چه عواملی بستگی دارد؟
هر کدام از وسایل نقیله یک مسافت تقریبی را بعد از روشن شدن چراغ بنزین و قبل از خاموش شدن ماشین طی میکنند که مقدار آن بیشتر از تصور عمومی مردم است. توجه داشته باشید که این مسافت خیلی دقیق نیست و با توجه به شرایط تغییر می کند. مسافتی که اتومبیلتان پس از روشن شدن چراغ بنزین طی میکند به مدل اتومبیل، شرایط جادهای، نوع رانندگی شما، سلامت ماشین و کیفیت قطعات ماشین و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. مثلا اگر در ترافیک گیر کنید این مسافت شدیدا کاهش می یابد.
بهتر است که هیچ موقع تا تمام شدن آخرین قطره بنزین رانندگی نکنید چرا که در اینصورت آسیبهای جدی را به اتومبیلتان وارد می کنید. طبق استانداردهای جهانی با باقی ماندن چیزی حدود ۱۰ لیتر بنزین چراغ هشدار سوخت روشن میشود و مسافتی تقریبی حدود ۶۰ کلیومتر را میتوان طی کرد که این عدد با توجه به موارد ذکر شده در بالا تغییر میکند.
البته برخی خودروها چراغ های دو مرحله ای دارند. به این صورت که یک چراغ هشدار زرد در ابتدا روشن می شود که حدود ۶۰ کیلومتر مسافت را می پیماید و سپس چراغ قرمز که حدود ۱۵ کیلومتر مسافت را پاسخگو خواهد بود. در برخی خودروهای دیگر نیز چراغ دوم وجود ندارد اما همان چراغ اولیه در حالت ضرورت به صورت چشمک زن در می آید و حکایت از وخامت وضعیت بنزین دارد.
سعی کنید که هیچ گاه رانندگی با چراغ روشن بنزین را به یک عادت تبدیل نکنید چرا که در طولانی مدت مجبور به تعویض بسیاری از قطعات اتومبیلتان می شوید و هزینه بسیار بالاتری را باید پرداخت کنید.
آسیبهای ناشی از رانندگی با چراغ روشن بنزین
هر خودرویی داشته باشید چه موتور در جلو باشد و باک در عقب و یا برعکس، فاصلهای کم یا زیاد بین باک و موتور وجود دارد. وظیفهی رساندن سوخت از باک به سیلندرها برای به حرکت انداختن موتور بر عهدهی وسیلهای به نام پمپبنزین است. هنگامیکه چراغ بنزین روشن میشود و بنزین به مقدار کمی در باک وجود دارد مشکلاتی به وجود میآید.
اولین مشکل مربوط به کیفیت بنزین پمپاژ شده است. در انتهای پمپ رسوبات، آشغال و کثیفی وجود دارد و وقتی بنزین کافی در باک موجود نباشد پمپ مجبور است این بنزین تهمانده را به همراه تمام کثیفیها به موتور بفرستد.
در پمپبنزین فیلتری وجود دارد به نام فیلتر بنزین. کار این فیلتر این است که جلوی ورود آلودگیها و کثیفیها و بهطورکلی ناخالصیها به موتور را بگیرد. این فیلتر هم تا حدی میتواند وظیفهی خود را انجام دهد و اگر قرار باشد همیشه حجم زیادی از آشغالها را به خود جذب کند دیگر عملکرد مناسب را نخواهد داشت.
مشکل دیگر مربوط به افزایش دمای پمپبنزین است. سوخت موجود در پمپ مانند خنککننده هم عمل میکند و وقتی به میزان کم موجود باشد دمای پمپ بالا میرود و داغ میشود.
رانندگی با چراغ روشن بنزین همچنین میتواند به کاتالیزور خودروی شما آسیب برساند.
این موارد در بار اول، دوم و سوم مشکل خاصی به وجود نمیآورند اما با تداوم آن و تبدیلشدن به یک عادت در بلندمدت هزینهی زیای برای شما به همراه خواهند داشت. هنگامیکه در حال پرداخت این هزینهها هستید، حسرت میخورید که تحمل صف پمپبنزین هرچقدر هم عذابآور ارزشش را داشت.
با توجه به دلایل ذکرشده، بهتر است همیشه هنگامیکه میزان بنزین موجود در باک شما به ۴/۱ رسید به پمپبنزین مراجعه کنید تا از آسیبهایی که ممکن است در طول زمان به خودروی شما وارد شود جلوگیری کنید.