مقایسه بین دو خودروی ساینا و کوییک
همراهان گرامی امداد باتری ، طی سالهای گذشته، پراید خودرویی پربرکت برای سایپا به شمار میرفت؛ چراکه نهتنها فروش بسیار بالایی در ایران داشت، بلکه پلتفرم آن نیز توسط مهندسان این شرکت بهروزرسانی شد و چندین مدل جدید بر اساس شاسی آن به مرحله تولید رسید که ازجمله، میتوان به تیبا، ساینا و کوئیک اشاره کرد. در این مطلب از سری مقالات مقایسهای همراه مکانیک، دو خودروی همخانواده پراید را به میدان میآوریم و به مقایسه کوییک و ساینا میپردازیم. اگر شما هم قصد خرید کوییک یا ساینا را دارید در ادامه همراه ما باشید.
چند سال پس از معرفی و عرضه تیبا و تیبا 2 به عنوان فرزندان خودروی محبوب پراید به بازار ایران که انتقاد های زیادی نیز به طراحی آن ها شد سایپا تصمیم گرفت خودروهای جدیدی در قالب فیس لیفت را جایگزین خانواده تیبا کند. در سال 1395 سایپا ابتدا ساینا و سپس کوییک را معرفی کرد که هر دو با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شدند. در این مقاله قصد داریم به مقایسه ساینا و کوییک بپردازیم و همچنین مزایا و معایب آن ها را بررسی کنیم.
مقایسه طراحی ظاهری ساینا و کوییک
همانطور که اشاره کردیم این دو خودرو فیس لیفتی از تیبا و تیبا 2 هستند که بر روی پلتفرم آشنای X200 ساخته شدهاند. ساینا و کوییک در واقع همانند تیبا و تیبا 2، یک خودرو در دو نسخه سدان و هاچ بک هستند و بخاطر همین نیز شباهت بسیاری در خیلی نقاط دارند. در نمای جلو طراحی چراغ های جلوی هر دو خودرو یکی است اما گرافیک داخلی چراغ ها در دو خودرو متفاوت است. در قسمت جلو پنجره، ساینا از خطوط زاویه دار و شکسته بهره می برد و طراحی کشیده تر و بزرگتری نیز دارد که تا درب کاپوت کشیده شده اما کوییک جلوپنجره کوچکتری دارد که با خطوطی منحنی طراحی شده و داخل آن نیز با دو خط کرومی تزئین شده است. طراحی سپر در این دو خودرو متفاوت است و در ساینا شاهد سپری با خطوط موازی و شکسته هستیم که ورودی هوای موتور مانند جلو پنجره خودرو کشیده طراحی شده است. مه شکن ها نیز به صورت دایره در دو طرف سپر داخل یک حاشیه برجسته متصل به ورودی هوا تعبیه شدهاند.
در کوییک سپر طراحی ساده تری دارد و خبری از خطوط شکسته روی سپر خودرو نیست. محل نصب پلاک در کوییک به رنگ مشکی و متصل به ورودی هوا طراحی شده است. همچنین مه شکن ها نیز بروز شدهاند و به همراه یک قسمت دوکی شکل تعبیه شده اند که در بعضی از تیپ های کوییک محل نصب چراغ های روز است. در پایین ترین قسمت سپر کوییک نیز یک دیفیوزر نقره ای قرار گرفته است. اما درب کاپوت در هر دو خودرو یکسان بوده و تغییری نکرده است.
نمای جانبی ساینا بخاطر کلاس بدنهاش زرق و برق کمتری دارد. همانطور که اشاره کردیم به علت اینکه پلتفرم هر دو خودرو یکی است طراحی درب های جانبی نیز کاملا شبیه به یکدیگر هستند. وجود قسمت های پلاستیکی مشکی رنگ روی گلگیرها و رکاب کوییک به همراه یک روف ریل باعث شده تا جذابیت بصری کوییک بیشتر از ساینا شود. همچنین یکی از نکات مثبت کوییک عوض شدن دستگیره درب هاست که این مورد در ساینا وجود ندارد.
به نمای عقب که می رسیم بیشترین تفاوت در این دو خودرو را شاهد هستیم. جدای از اینکه ساینا صندوقدار است و کوئیک یک خودروی هاچ بک کراس، جزئیات در این دو خودرو نیز به شدت متفاوت هستند. چراغ های عقب کوییک به صورت دو تکه همراه با گرافیکی بروزتر از ساینا است اما ساینا چراغ های عقب یک تکه ای دارد که در نسخه های قدیمی از طراحی ساده بهره می برد ولی خوشبختانه در نسخه های S کمی قابل تحمل شدهاند! از دیگر نکات طراحی مثبت کوییک به نسبت ساینا طراحی سپر عقب است که کوییک از یک قسمت مشکی رنگ بزرگ که دو طرف آن نیز مه شکن های عقب تعبیه شدهاند بهره می برد و در قسمت پایین آن نیز یک دیفیوزر کرومی قرار گرفته اما ساینا معمولی تنها به چند خط موازی و دو مه شکن لوزی شکل بسنده کرده است.
مقایسه کوئیک و ساینا از نظر تجربه رانندگی
مجدداً باید تاکید کنیم که این دو خودرو درواقع ازلحاظ باطنی و فنی، تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ بنابراین تجربه رانندگی آنها نیز مشابه یکدیگر است و نمیتوان اختلاف سواری مشهودی بین ساینا و کوئیک یافت. البته تفاوت ابعاد بدنه باعث شده است تا راننده در کابین کوئیک حس بهتری داشته باشد؛ بهویژه ارتفاع بیشتر کوئیک از سطح زمین، رانندگی خوشایندتری را پدید آورده و میزان تسلط بر جاده را به میزان اندکی ارتقا بخشیده است. همچنین نوع غربیلک فرمان کوئیک با طراحی ظاهری اسپرت، باعث میشود تا حس و حال راننده پشت فرمان این خودرو نسبت به ساینا با هیجان و لذت بیشتری همراه شود.
در بحث شتاب و چالاکی نیز هر دو خودرو تقریبا مشابه ظاهر میشوند و بهجز انجام مانورهای معمول همراهان گرامی امداد باتری ، رانندگی، نباید انتظار بیشتری از آنها داشت. عملکرد سیستم تعلیق هر دو محصول سایپا وجود ارائه هندلینگ و پایداری قابلقبول در رانندگیهای عادی، میزان کوبش و ورود ضربات ناشی از سطح جاده به درون کابین چندان رضایتبخش نیست و موجب ناخرسندی نسبی سرنشینان خواهد شد. عملکرد ترمزها نیز برای رانندگی عادی شهری یا جادهای مناسب ارزیابی میشود؛ اما به هیچ وجه نباید در مسیرهای پرپیچوخم کوهستانی و بهویژه در شرایط نامساعد جوی، روی توان این سیستم حساب ویژهای باز و از سرعت مطمئن تخطی کرد.
مقایسه کوئیک و ساینا از نظر شرایط بازار
خودروهای نسبتا اقتصادی بازار ایران، معمولا مشتریان دستبهنقد فراوانی دارند و از این لحاظ، با مشکلی در بحث فروش مواجه نیستند. ساینا و کوئیک هم هرکدام بازار خریدوفروش مخصوص به خود را دارد و از این حیث، باید گفت که رونقی مناسب و تقریبا مشابه را در بازار ایران تجربه میکنند. با توجه به قیمت کوییک که در بازه اقتصادی بازار ایران قرار دارد، همواره از بازار خرید و فروش مناسبی برخوردار است.
سخن نهایی
این دو محصول سایپا ازلحاظ فنی، کیفی، تجهیزات و غیره اختلاف زیادی نسبت به یکدیگر ندارند و از این منظر نمیتوان برتری خاصی برای یکی نسبت به دیگری در نظر گرفت. مهمترین تفاوت میان این دو خودرو، طراحی ظاهری و نوع بدنه آنها است؛ بر این اساس، اگر یک خودروی خانوادگی مجهز به صندوقعقب تقریبا جادار با طراحی ظاهری عامهپسند را مدنظر دارید، خرید ساینا انتخاب بهتری برای شما خواهد بود؛ اما درصورتی که به دنبال یک هاچبک با طراحی ظاهری اسپرت و جوانپسندانهتر هستید، قطعا کوئیک میتواند گزینه مطلوبتری برای شما باشد.