شکستن رکورد تاریخ 60 ساله تولید در ایران خودرو دیزل
همراهان عزیز و گرامی امدادباتری، ایران خوردیزل به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجاری کشور در بیست سال اخیر یک سری تغییرات را پشت سر گذاشته است. و هم اکنون این شرکت با تغییر استراتژی و ایجاد محصولات جدید و متفاوت در این زمینه توانسته زیان های سال های گذشته را جبران کند.
ایران خودرو دیزل توانسته با تولید ۲۰۱۵ دستگاه، رکورد تولید ماهانه قبلی خود که مربوط به شهریورماه امسال بود را پشت سر بگذارد. در پی قدردانی مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو بابت به ثمر نشستن تلاشهای بیوقفه مدیران و کارکنان ایران خودرو دیزل، مدیرعامل این شرکت از پیام دلگرم کننده وی قدردانی کرده است.
-
جواد توسلیمهر مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل در این باره گفت:
۲۰۱۵ دستگاه محصول تولید شده در آذرماه سال ۱۴۰۱ شامل تولید ۷۷۵ دستگاه کامیون، ۷۱۷ دستگاه کشنده، ۶۶ دستگاه اتوبوس، ۲۸۸ دستگاه ون و ۱۶۹ دستگاه وانت پیکاپ است که توانستیم با تولید آنها رکورد قبلی شرکت که در شهریورماه امسال بود را پشت سر بگذاریم.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل تصریح کرد:در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۲ هزار دستگاه خودرو فاکتور و از این تعداد، ۱۰۲۷۵ دستگاه تحویل مشتریان شده در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته این عدد سه هزار و ۷۰۶ دستگاه بوده که رشد حدود سه برابری را تجربه کرده است.
وی با اشاره به برنامه تولید ۲۵ هزار دستگاهی امسال ایران خودرو دیزل، تاکید کرد: با توجه به تدارک و برنامهریزی انجام شده و با همت مجدانه مجموعه کارکنان، به طور جدی به دنبال محقق کردن این هدف هستیم.
به گفته توسلیمهر، مجموع تولید ایران خودرو دیزل در ۹ ماهه امسال ۱۲ هزار و ۷۴۲ دستگاه خودروی تجاری سنگین و نیمه سنگین است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲.۸ برابری را تجربه کرده است. این در حالی است که مجموع تولیدات این شرکت در سال گذشته هفت هزار و هفت دستگاه بوده است.
-
رشد 199% تولید 8ماهه در سال جاری
در حالی تولید ماهانه ایرانخودرودیزل به رقم بیسابقه طی 60سال سابقه فعالیت این شرکت رسیده که پیش از این روند تولید خودروهای تجاری هم با رشد چشمگیر همراه بوده است. پیش از این جواد توسلیمهر بیان کرده بود: «آمارها نشان میدهد تیراژ تولید محصولات ایرانخودرودیزل طی ۶ماهه نخست امسال نسبتبه سال گذشته در حالی به میزان ۲۲۰درصد و نسبت به سال ۱۳۹۹ نزدیکبه ۴۰۰درصد رشد داشته است که این شرکت موفق شده در ششماهه نخست امسال رکورد تولید سال گذشته خود را بکشند.» حالا نیز گفتههای مدیرعامل این شرکت از آمار هشتماهه تولید در سال جاری همچنان روند صعودی تولید این شرکت را نشان میدهد. توسلیمهر در خصوص تولید ایرانخودرودیزل تا پایان آبانماه اظهار کرده است: «در هشتماهه منتهیبه آبان ۱۴۰۱ تیراژ تولید محصولات این شرکت با رشد ۱۹۹درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ به ۱۰هزار و ۷۲۷ دستگاه رسید و هدفگذاری این شرکت تا پایان سال تولید ۲۵هزار دستگاه خودرو است.»
-
بهبود 600% تحویل روزانه و کاهش تعهدات معوق
در شرایطی که بازار خودروهای تجاری کشور تحتتاثیر مشکلات داخلی و خارجی، بیش از همیشه نیازمند محصولات جدید و تازهنفس است، افزایش تولید در هر یک از تجاریسازان داخلی میتواند بارقه امیدی برای بازار تجاریهای کشور باشد. از این رو، با افزایش تولید ایرانخودرودیزل هم میتوان امیدوار بود بخش بزرگی از نیاز بازار کشور به خودروهای تجاری تامین شود. در همین خصوص، جواد توسلیمهر با تکیه برای افزایش 640 درصدی تولید هشت ماهه این شرکت نسبت به مدت مشابه سال 1399 بیان کرده است: «تحویل روزانه این شرکت نیز در این مدت ۶۰۰درصد بهبود یافته و تحویل روزانه به ۸۴ دستگاه رسیده است.» مدیرعامل ایرانخودرودیزل همچنین عنوان کرده است: «رشد ۶۴۰درصدی تیراژ روزانه محصولات ایرانخودرو و توقف تولید خودروهای ناقص موجب بهبود ۶۰۰درصدی تحویل روزانه خودرو به مشتریان است و در نتیجه آن، میزان تعهدات معوق شرکت ایرانخودرودیزل از ۲۰ درصد طی هشتماهه سال گذشته به چهار درصد در هشتماهه سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.»
-
بهبود کیفیت و توسعه سبد محصول
ایرانخودرودیزل در راستای تنوعبخشی به محصولات خود طی سال گذشته و سال جاری اقدام راهاندازی خطوط جدید کرده و محصولات جدیدی مانند کشنده آتامان و کشنده آئومان را رونمایی و عرضه کرده است. ایرانخودرودیزل به این محصولات بسنده نکرده و طی سال جاری محصولات جدیدتری هم رونمایی کرده است. اتوبوس برقی آتروس e، کامیون کشنده فوتون آئومان H5، کامیون کشنده آتامان و کامیونت آترینپلاس ازجمله دیگر محصولات ایرانخودرو دیزل بوده است. این شرکت در کنار توسعه سبد محصولات خود به دنبال افزایش کیفیت آنها بوده و همواره تولید محصولات باکیفیت را در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا، مدیرعامل ایرانخودرودیزل با اشاره به افزایش سطح کیفی محصولات این شرکت بیان کرد: «بر اساس آمارهای رسمی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، میانگین نمره منفی تمامی محصولات ایرانخودرودیزل با بهبود ۱۸درصدی از عدد ۱۸۳ در سهماهه سوم سال ۱۳۹۹ به عدد ۱۵۰در پایان آبان ۱۴۰۱ رسیده است.» وی همچنین گفت: «برای تنوع سبد محصولات نیز با اتکا به زنجیره ارزش داخلی شرکت به طور متوسط هر دو ماه یک محصول جدید یا توسعهیافته به بازار عرضه شده است، بهنحویکه در سال جاری پنج مدل خودرو باری جدید و دو مدل خودرو مسافری جدید به سبد محصولات این شرکت افزوده شده و تعداد خودروهای باری شرکت به ۱۴مدل و مسافری به ۱۰ مدل و در مجموع ۲۴مدل افزایش یافته است.» توسلیمهر همچنین بهبود کیفیت محصولات ایرانخودرودیزل را از دیگر دستاوردهای تولید بر خط و توقف تولید خودروهای ناقص دانست.
-
سهم 86% ایرانخودرودیزل از بازار کامیونها
براساس اعلام مدیرعامل ایرانخودرودیزل، آمارهای کاهش میانگین نمره منفی محصولات این شرکت از آذرماه ۱۳۹۹ تا پایان آبانماه ۱۴۰۱ نشان میدهد درصد کاهش میانگین نمره منفی در اتوبوس شهری ۲۵.۷درصد، مینیبوس آرین ۲۱درصد، وانت پیکاپ ۱۶.۵ درصد، ون وانا ۱۴درصد، کامیون واگن هود ۱۱.۸ درصد و کشنده فوتون ۶.۱درصد بوده است. توسلیمهر با بیان اینکه ایرانخودرودیزل بزرگترین شرکت خودروسازی تجاری در خاورمیانه است، گفت: «در پایانآبانماه ۱۴۰۱ سهم تعدادی شرکت ایرانخودرودیزل بدون بخش پیکاپ ۴۲.۵درصد است و سهم بازار ایران خودرو دیزل از بازار کامیون ۸۶درصد، اتوبوس شهری ۶۸ درصد، ون ۵۸درصد و کشنده ۴۱درصد است.»
-
افزایش سرمایه به 8 هزار میلیارد و خروج از خطر ورشکستگی
ایرانخودرو دیزل در سال ۹۹ توانست میزان زیان خود را به طور قابل توجهی کاهش دهد و در پایان آن سال تنها ۵۹۰میلیارد تومان زیان داشته باشد. اما از سال ۱۴۰۰ شرکت بر مدار سوددهی قرار گرفت و در پایان سال مالی ۱۴۰۰ ایرانخودرودیزل با رشدی ۴۰۲درصدی در سود مواجه شد و از زیان ۵۹۰میلیارد تومانی به سودی یکهزار و ۷۸۱میلیاردتومانی دست پیدا کرد. این روند در سال جاری نیز با رشد تولید و فروش ادامه پیدا کرد.
جواد توسلیمهر در مورد شرایط مالی و وضعیت سود و زیان و سهام این شرکت اظهار کرده است: «رضایت سهامداران ایرانخودرو دیزل با بازده ۲۱۷درصدی این شرکت در مقایسه با بازده ۳.۱درصدی بورس طی هشتماهه امسال افزایش یافته و ارزش حقوق صاحبان سهام این شرکت به ۸.۹۹۱میلیارد تومان رسیده است.» مدیرعامل ایرانخودرودیزل همچنین بیان کرد: «این شرکت 6هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان از بدهیهای خود را تسویه کرده و سود انباشته آن به ۳۳۹میلیارد تومان رسیده است.»
شایان ذکر است که، شکسته شدن رکورد تولید ماهانه تاریخ شرکت ایرانخودرو دیزل به عنوان بزرگترین خودروساز تجاری کشور در حالی اتفاق میافتد که این شرکت از پشت سر گذاشته شدن تعداد تولید سال گذشته خود در شهریورماه امسال خبر داده بود.
ایران خودرو دیزل همچنین از رونق مجدد تولید و پایان رکود و خروج از ورشکستگی خود خبر داده و با توجه به گزارشهای منتشر شده در بازار سهام از زیاندهترین شرکت خودروساز تجاری کشور، به سوددهترین آنها در سال ۱۴۰۰ و شش ماهه اول ۱۴۰۱ تبدیل شده است. در نهایت امیدواریم مطالب این بخش از مجله خبری امداد باتری برای شما عزیزان مفید و موثر واقع شده باشد.