کاهش قیمت خودرو با کاهش قیمت دلار!
همراهان عزیز و گرامی امداد باتری ،وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر دلار کاهش پیدا کند، قیمت خودرو نیز کاهش می یابد.
سیدرضا فاطمی امین با بیان این مطلب درباره علت افزایش قیمت خودرو در دو هفته اخیر، گفت: نرخ ارز از پنج جهت بر بازار کشور تاثیر می گذارد. یکی در مورد زیرساخت ها به عنوان مثال در مورد محصولاتی مانند خودرو، حدود 10 تا 20 درصد قطعات را بسته به نوع خودرو وارد می کنیم. با افزایش قیمت دلار، قیمت خودرو افزایش می یابد. اما این قیمت آخر با قیمت فعلی بازار متفاوت است.
وی افزود: مهم این است که قیمت خودرو در بازار افزایش پیدا نکند. امروز قیمت تولید کننده و قیمت بازار داریم. قیمت فروش گاهی 200 تا 300 میلیون بیشتر از قیمت تولید کننده است. آنچه در این دو ماه باعث آشفتگی زیادی در این بازار شده، قیمت بازار است. قیمت بازار به دلیل افزایش قیمت قطعات افزایش یافته است، اما به دلیل اینکه عرضه و تقاضای خودرو در بازار خوب نیست، خودرو به نادرستی تبدیل به یک کالای سرمایهای شده و افرادی که میخواهند ارزش پول خود را حفظ کنند به سراغ خرید خودرو میروند.
فاطمی امین همچنین گفت: پس وقتی قیمت دلار افزایش می یابد، قیمت خودرو افزایش می یابد. اگر دلار کاهش پیدا کند، قیمت خودرو نیز کاهش می یابد. طی چند سال گذشته، قیمتهای بازار با تورم افزایش یافته و در تورم کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: راه حل این است که ما در درجه نخست بین عرضه و تقاضا در بازار خودرو تعادل برقرار کنیم. خوشبختانه میزان تولید خودرو به خوبی پیش می رود. در ماه نوامبر 122000 خودرو سواری، خودرو و کامیون تولید شد که در پنج سال گذشته بی نظیر است. ا اکنون تولید خودروسازان هرکدام ماهانه به بیش از ۶۰ هزار دستگاه افزایش یافته است.
تقریباً در پایان آذرماه، خودروسازان می توانند به اندازه کل تولید سال گذشته خودرو تولید کنند. بنابراین تولید خودرو در حال حاضر به خوبی پیش می رود.بحث واردات خودرو نیز از دو ماه پیش کلید خورده است. حدود 500 هزار خودرو در بازار 4 سال کمبود داشتیم. یعنی تقاضا حدود 1.5 میلیون است اما از سال 2017 تا امسال کمتر از یک میلیون خودرو سالانه تولید شد.بنابراین ما تقاضای انباشته داریم…
وزیر صمت همچنین گفت: طبیعی است که حل این مطالبه جمعی زمان بر باشد. بیش از دو راه حل وجود ندارد. یکی افزایش تولید و دیگری واردات خودرو. ما در حوزه تولید رشد زیادی داریم. واردات نیز در آبان ماه به پایان رسید. در شهریورماه دولت مقررات واردات خودرو را تصویب کرد. مجلس شکایات زیادی علیه او مطرح کرد. سرانجام در 3 نوامبر، تسویه حساب به پایان رسید. همین روزها است که نخستین گروه خودروهای وارداتی وارد گمرک شوند. ما برنامه عرضه گسترده خودروهای وارداتی را پیش بینی کرده ایم.
فاطمی امین ادامه داد: تا دو هفته پیش شرکت واردکننده این طرح را جدی نمی گرفت و فکر می کرد اجرا نمی شود. چون داستان دارند. به عنوان مثال در سال 82 که واردات خودرو مطرح شد، حدود دو سال قبل از سال 84 طول کشید تا واردات شروع به کار کرد. اما امسال خودرو ظرف دو ماه تحویل داده شد. در حالی که الان پیچیدگی واردات خیلی بیشتر شده است. طبق قانون الزام شده تا وارد کنندگان باید انتقال فناوری نیز داشته باشند که این مقداری کار را کندتر میکند. خوشبختانه کار در حال پیشرفت است.
وی گفت: برآورد ما این است که با تولید زیادی که در حال انجام است و در ماههای آتی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و با حجم گستردهای که برای واردات پیش بینی شده است، بازار میتواند به تعادل برسد. اما نکته مهم این است که ما هم در بازار مسکن و هم در بازار خودرو یکسری قواعد را کم داریم. مانند قانون مالیات بر عایدی سرمایه که در خیلی از کشورها وجود داشته و بازار را تنظیم میکند. از یک طرف ما باید با قواعدی که میگذاریم تقاضا را تنظیم کنیم و از طرف دیگر عرضه را افزایش دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: شما دیدید برای یک نوع خودرو که ۱۰ هزار تا عرضه میشد حدود دو میلیون تقاضا میآمد. آیا واقعا دو میلیون متقاضی خودرو داریم که پاسخ خیر است. این نشان میدهد طرف تقاضا، یک هیجانی دارد. ما آشفتگی در بازار داریم که بخشی از آن با عرضه بیشتر خودرو و بخشی دیگر با انتظام بخشی و قواعد مالیاتی قابل حل است.
فاطمی امین در ادامه در خصوص وضعیت برنامه جامع توسعه صنعت خودرو، گفت: این برنامه تدوین شده و در حال اجراست. ما یک برنامه ۴ ساله تدوین کردیم که دارای سه مرحله است. مرحله نخست آن تا آخر امسال است. در مرحله نخست چند اولویت داریم. یکی از آنها ثبات دهی به تولید بود که اتفاق افتاد. دومین اولویت نیز تغییر محصولات تولیدی بود. امسال سه محصول از رده تولید خارج شد و سال بعد نیز چند محصول دیگر خارج میشود. امسال و سال بعد ۱۲ خودرو جدید به بازار عرضه خواهد شد. یکی دیگر از اولویتها، سرمایه گذاری بود.
در نهایت امیدواریم محتوای این بخش از مجله خبری امداد باتری برای شما عزیزان مفید و موثر واقع شده باشد.