آموزش تعویض یا نصب باتری انواع خودرو در منزل + تصاویر
آموزش نصب باتری ماشین
در این مقاله قصد داریم #نحوه_تعویض_باتری_خودرو_در_منزل را به شما آموزش دهیم؛ اما قبل از #تعویض_باتری نکاتی هست که بایستی به آنها توجه کنید:
آیا باتری ماشین نیاز به تعویض دارد یا خیر؟
اگر ماشین شما درست استارت نمیزند و یا زمان استارت زدن صدای تق تق می دهد و یا اینکه نور چراغ های خودرو کم شده باشد و ماشین به یکباره باتری خالی کند، در این شرایط ها احتمالاً باتری خراب شده و نیاز به تعویض دارد.
همچنین امداد باتری در کوتاه ترین زمان میتواند تکنسین را در محل شما ارسال نماید. ( ارسال و نصب باتری رایگان است.)
نکات بررسی صحت باطری خودرو
1- هر نشانه ای از خرابی باتری، به معنی خراب بودن خود باتری نیست؛ بنابراین قبل از اقدام به تعویض باتری، حتماً از متخصص برق برای تست باتری کمک بگیرید.
2- مطمئن شوید که شارژ باتری به طور مداوم و به مدت 30 دقیقه (با حداقل مصرف برق، کولر ماشین خاموش باشد) انجام شود.
3- دنبال نشانه هایی از سولفاته اطراف ترمینال های باتری باشید، گاهی اوقات برطرف کردن سولفاته و زنگهای بست باتری باعث برطرف کردن مشکل می شود و نیازی به تعویض باتری نیست.
نکته: توجه داشته باشید که این سولفاته ها حاوی مواد اسیدی هستند که خشک شده اند و ممکن است دست شما را بسوزانند، بنابراین حتماً از دستکش استفاده کنید.
4- عملکرد دینام را چک کنید:
بررسی کنید دینام ماشین سالم باشد؛ در برخی خودرو ها نشانگر عمر باتری در چراغ پشت امپر ماشین است، زمانی که دینام کار کند، نشانگر، عددی بین 13.8 تا 14.5 را نشان می دهد و زمانی که کار نکند، عددی بین 12.4 تا 12.8 ولت را باید نشان دهد.
نکات ضروری قبل از نصب باتری ماشین
چک کنید که بستها و قطبهای باتری دچار سولفات سفید رنگ و یا متمایل به رنگ آبی نشده باشند. این سولفاتها مانع جریان الکتریسیته و شارژ شدن باتری میشوند.
یک راه حل کاربردی: برای از بین بردن سولفات های باتری از محلول آب و جوش شیرین استفاده کنید. ممکن است مشکل باتری با همین روش حل شود و نیاز به نصب باتری ماشین نداشته باشید.
توجه: حتماً برای این کار از دستکش استفاده کنید.
سولفات ها حاوی اسید سولفوریک هستند که خاصیت خورندگی بالایی دارند و ممکن است به پوست دستتان صدمه بزند. برای احتیاط و جلوگیری از آسیب حتما از دستکش های مخصوص استفاده نمایید زیرا دستکش های معمولی مقاومت پایینی دارند و ممکن است آسیب ببینید.
انتخاب باتری متناسب با ماشین شما
قبل از تعویض باتری خودرو بایستی توجه کنید، مشخصات باتری با خودروی شما هماهنگ باشد. این مشخصات شامل، اطلاعات مربوط به نوع خودرو، مدل و موتور، ابعاد باتری، حداکثر فضای موجود برای باتری، آمپر باتری، میزان مصرف برق خودرو (در صورتی که مصرف کننده برق اضافی داشته باشید، بایستی باتری قوی تری انتخاب کنید)، قدرت ماشین و … می باشد. می توانید این مشخصه های باتری را از فروشگاه امداد باتری بررسی کنید.
در مقاله های گذشته مشخصات بهترین باتری های مناسب خودروهای پراید و پژو و … را بررسی کردیم که در صورت تمایل از طریق لینک های زیر به آن ها دسترسی دارید.
مراحل های آماده سازی قبل از تعویض باتری
1. ماشین را به محلی که ایمن باشد و سطح صافی داشته باشد منتقل کنید و ترمز دستی را بکشید.
2. ماشین را دور از ترافیک و مواد اشتعال زا منتقل کنید. محل های جوشکاری و یا جایی که فرد سیگاری آنجا باشد مناسب نیست.
3. دستکش بپوشید و از عینک محافظ استفاده کنید. زیرا باتری ها دارای محلول الکترولیتی اسید سولفوریک هستند که بسیار خورنده و قوی هستند و گاز هیدروژن قابل اشتعال تولید می کنند و ممکن است پوست شما را بسوزانند.
4. سوییچ را خارج کنید.
5. نگهدارنده حافظه را به فندک ماشین وصل کنید.
نکته: در صورتی که نگهدارنده را به فندک وصل نکنید وکابل های باتری را جدا کنید، اطلاعات سیستم های کامپیوتری، صوتی و GPS ماشین ریست می شود.
6. ابزار و وسایل لازم را آماده کنید (آچار، بکس 10 میلیمتر، پیچ گوشتی و …)
7. باتری را پیدا کنید (در اغلب ماشین ها باتری زیر کاور موتور و در گوشه های چپ یا راست موتور نصب شده است و بعضی ها زیر صندلی عقب؛ در برخی ماشین های اروپایی، برخی BMW ها باتری در صندوق عقب نصب شده است.
تعویض باتری خودرو
1. به کمک آچار چند ضربه ملایم به کابل منفی باتری بزنید و آن را جدا کنید.
نکته: باتری خودرو، یک جعبه مستطیلی است که دارای دو قطب مثبت و منفی است که با رنگ های قرمز و مشکی مشخص شده است؛ ترمینال مثبت دارای علامت + و اغلب قرمز و ترمینال منفی دارای علامت – و اغلب سفید و یا سیاه است. در صورتی که باتری این علایم را ندارد، زمان درآوردن باتری، خودتان قطب مثبت و منفی را علامت بزنید، زیرا اگر آن را اشتباه وصل کنید، ممکن است سیستم الکتریکی خودرو بسوزد و یا باتری آسیب جدی ببیند.
2. سپس کابل مثبت باتری را جدا کنید.
3. باتری را از خودرو خارج کنید.
توجه داشته باشید که وزن باتری کمی زیاد است و معمولاً بین 13.5 تا 27 کیلو گرم وزن دارد؛ بنابراین، در صورت نیاز از شخص دیگری برای این کار کمک بگیرید.
4. محل اتصال کابل های مثبت و منفی را با محلول آب و جوش شیرین تمیز کرده و آن را خشک کنید.
5. باتری جدید را در جای خود قرار دهید.
6. بست ها و گیره های باتری را متصل کنید.
7. با دقت به محل نصب قطب های مثبت و منفی، کابل های باتری را وصل کنید. و آن را با آچار محکم کنید.
8. برای جلوگیری از سولفاته شدن، در صورت دلخواه سر باتری ها و ترمینال ها را با گریس چرب کنید.
در صورتی که با خواندن این مقاله تصمیم به تعویض باتری خودروی خود گرفته اید، می توانید، بررسی کامل انواع باتری مناسب خودروی خود را در سایت امداد باتری ببینید و برای انتخاب باتری مناسب، از کارشناسان امداد باتری مشاوره بگیرید.
تکنسین های امداد باتری در کوتاه ترین زمان در محل شما حاضر شده و قبل از تعویض باتری اقدام به تست باتری و بعد از تعویض نیز اقدام به تست دینام مینمایند. لازم به ذکر است کلیه اقدامات انجام شده کاملا به صورت رایگان بوده.